Mat och vin

Vin och mat

2016-10-22 11:29 #0 av: DesK

Här kan vi tipsa varandra om trevliga mat- och vinkombinationerGlad

Upptäckte att jag har några flaskor skumpa i mitt barskåp, så jag åkte till Fiskbilen och frågade vad som kunde passa till den här Cavan, som jag köpte via Allt om Mats vinklubb, förra julen.

Désirée

Anmäl
2016-10-22 11:38 #1 av: DesK

Den kunnige och trevlige försäljaren föreslog till förrätt champagnemarinerad varmrökt lax och jag köpte även chili- och vitlökskryddad varmrökt lax. Till huvudrätt smörstekt hälleflundra, blandade smörsvängda bönor och sås gjord på smör, syrad grädde, kryddor och ca en dl av vinet, jag tillsatte även en liten skvätt vin till grönsakerna.

Detta blev alltså ett exklusivt fredagsmys för oss två. När vi räknade på priset, kom vi fram till att hela rasket kostade mindre, när vi gjorde det själva hemma, än vad det hade kostat per person på en fin restaurang. Kombinationen kan kännas som rätt mastig med så mycket smör och grädde, men den syrade grädden och Cavan lyfte det hela till att bli en mycket god och fräsch middag.

Désirée

Anmäl
2016-10-22 19:45 #2 av: Madde

Det både låter förträffligt och det ser gott ut. Jättekul att du fick så bra tips. 😀

Superkul tråd.

Hur tillagade du maten?

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl
2016-10-22 20:11 #3 av: DesK

Det var enkel matlagning: Jag gjorde först en smörsås på syrad grädde, smör, vitlök, örtkrydda och chilikrydda från Spicemaster, lät allt koka ihop och hällde i ca en dl av Cavan strax innan servering. De blandade bönorna fick också en skvätt av Cavan och sist smörstekte jag hälleflundran. sedan sprang jag till bordet med det helaGlad

Désirée

Anmäl
2016-10-29 22:52 #4 av: landsbygdsbo

#3  Bara ett fel...jag har redan ätit Skämtar Ser jättefint ut och smakade säker inte sämre...

Anmäl
2016-11-03 18:56 #5 av: TjockaBerta

Idag blev det italienskt och till det ett glas av en ny bekantskap Albali Reserva. Ett väldigt gott kryddigt vin som passade till rätten. 69:-Stjärnor

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-11-07 10:02 #6 av: DesK

#5 Vill du berätta om vad det är på din tallrik?

Désirée

Anmäl
2016-11-07 14:34 #7 av: TjockaBerta

Det är ricottafyllda blandfärsbiffar med tomatsås och råstekt potatis samt sallad

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-11-07 18:58 #8 av: TjockaBerta

Kalops med en god rioja Stjärnor

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-11-07 19:35 #9 av: DesK

TjockaBerta, tack för att du delar med dig. Dina bilder och beskrivningar är alltid inspirerande och trevligaGlad Så roligt att du också här berättar om din mat och dryck Glad

Désirée

Anmäl
2016-11-07 19:47 #10 av: TjockaBerta

#9

Jag är så glad att mina bidrag uppskattas 😊

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-11-08 10:32 #11 av: landsbygdsbo

Just grytor drar nytta av att man använder vin.

Och, en riktigt välgjord rödvinssås m.m.m. till vilt exempelvis.

Fast av en flaska rödvin blir det ju knappt en deciliter sås när allt är kart Storgråter

Men smaken är himmelsk

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.