Annons:
Etikettvinlagring-temperering
Läst 3733 ggr
Hawknestgrove
7/29/09, 5:29 PM

Enkel regel om temperaturer på vin

Dessa tips fick jag i aftonbladet.

Lägg IN det vita vinet i kylskåpet en halv timme före servering.

Ta UT det röda vinet ur kylskåpet en halvtimme före servering.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Annons:
Loucar
7/29/09, 8:31 PM
#1

Det var ett bra råd. En gång när vi skulle ha personalfest för många år sedan så drack jag inte vin men hade för mig att vin skulle vara kallt för att vara gott så jag tog kollegans rödvin o kylde ner det hon blev inte så glad när hon hittade det i kylen.Glad

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Hawknestgrove
7/30/09, 12:06 PM
#2

Ja ofta så serveras rödvin för varmt och vitt vin för kallt. Rödvin ska ju hålla 15-16 grader och vi har ju normalt sett cirka 20-25  i våra hem.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

[mingdie]
7/30/09, 3:10 PM
#3

Om man skall lagra viner så är det viktiga inte precis vilken temperatur man har utan att temperaturen inte varierar för mycket. Även om det är 20 grader går det bra men om det varierar från 10 till 20 grader så är det mindre bra.

Hawknestgrove
7/30/09, 7:47 PM
#4

ja lagringen är ju en helt annan sak.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Upp till toppen
Annons: