Annons:
Etiketthemmagjort
Läst 10077 ggr
grastorp
5/14/10, 8:14 PM

körsbärsvin

Jag har gjort ett körsbärsvin av egna bär och tog inte i kärnor, utan utvann saften i saftamajan. Och nu har jag ett föralldel gott vin, men det smakar inte körsbär. Hur ska jag göra, finns det något smakämne att tillsätta? Hjälp mej, snälla!  Mvh Eva Nilsson

Annons:
MariannE11
5/16/10, 12:56 AM
#1

är det söta eller sura körsbär du har?….har ett klarbärträd som jag vill jämna längs marken kanske i sommar o vill veta hur lång tid den kan överleva…

minns annars ett danskt körsbärsvin från det jag växte upp… märkligt egentligen för mina föräldrar är nykterister…Obestämd.. det satt ett pyttelitet vinglas i flaskhalsen… rätt rund flaska om jag minns rätt…

nyfiken på svaret…. har du försökt googla lite på din fråga?….

våga vägra golf o fiskbullar   o håll dej in i  det längsta med facebook
http://juliafnulia.blogspot.com/

Hawknestgrove
5/16/10, 3:45 PM
#2

MEn det finns väl än?

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Hawknestgrove
5/16/10, 3:49 PM
#3

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Hawknestgrove
5/16/10, 3:51 PM
#4

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

MariannE11
5/16/10, 6:33 PM
#5

japp… där är den ju #3… känner igen flaskan…..men jag har ingen aning om den är god… o om den smakar körsbär…

hur går det grastorp med att få smak på vinet?…

våga vägra golf o fiskbullar   o håll dej in i  det längsta med facebook
http://juliafnulia.blogspot.com/

Hawknestgrove
5/16/10, 6:57 PM
#6

Den är busgod…. Det fanns/finns även en svartvinbärsvariant….

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Annons:
Hawknestgrove
5/16/10, 7:09 PM
#7

Den är busgod…. Det fanns/finns även en svartvinbärsvariant….

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Rasmusmatte
5/17/10, 11:04 PM
#8

Bläää  för körsbärsvin. Sött och sliskigt. Tyvärr kan jag inte ge några råd om förbättrad smak. Har själv försökt göra eget men det slängde jag i slasken.

Barbro55
6/8/10, 1:25 AM
#9

Lägg tillbaka kärnorna. smaken sitter till 40% i kärnorna,ungefär 25% av kärnorna bör va med under hela jäsningsprocessen.för at få en god kärn smak i vinet…..Lycka till

Barbro55
6/8/10, 1:44 AM
#10

jag har gjort likör på klarbär smakar som sherryherring super gott

MariannE11
6/8/10, 1:07 PM
#11

vad bra barbro att du kunde komma med ett bra tips… hoppas nu det kan hjälpa dom som vill testa…

våga vägra golf o fiskbullar   o håll dej in i  det längsta med facebook
http://juliafnulia.blogspot.com/

Hawknestgrove
6/9/10, 4:46 PM
#12

ja det där med kärnor ska man ju även tänka på om man gör plommonsaft eller sylt. Låt dem vara med för smakens skull. Om man gör sylt, så ha dem i en liten tygtrasa inbunden

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Kaffemugg
12/3/10, 6:56 PM
#13

Körsbärsvin kan bli supergott och det behöver absolut inte vara sött! Här kommer ett recept jag kört med:

14 kilo färska körsbär (2/3 svarta körsbär och 1/3 röda klarbär), varav ca 2 kilo av bären får sina kärnor krossade.
1 kilo russin, grovhackade.
10 liter kokande vatten
1 påse jästnärsalt.
10 - 20 gram vinsyra efter behov.
1 påse pectolase.
1 påse starkvinsjäst.
4 kilo strösocker

Jag använde själv 10 gram vinsyra, något som jag nu 1 ½ år senare känner var kanske lite i minsta laget. Men gott som tusan är det, perfekt matvin till kött. Torrt och kryddigt är det i smaken.

Annons:
Hawknestgrove
12/5/10, 2:26 PM
#14

tack för tipset!!!!!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Upp till toppen
Annons: