Jag har gjort ett körsbärsvin av egna bär och tog inte i kärnor, utan utvann saften i saftamajan. Och nu har jag ett föralldel gott vin, men det smakar inte körsbär. Hur ska jag göra, finns det något smakämne att tillsätta? Hjälp mej, snälla! Mvh Eva Nilsson
är det söta eller sura körsbär du har?....har ett klarbärträd som jag vill jämna längs marken kanske i sommar o vill veta hur lång tid den kan överleva...
minns annars ett danskt körsbärsvin från det jag växte upp... märkligt egentligen för mina föräldrar är nykterister..... det satt ett pyttelitet vinglas i flaskhalsen... rätt rund flaska om jag minns rätt...
nyfiken på svaret.... har du försökt googla lite på din fråga?....
Bläää för körsbärsvin. Sött och sliskigt. Tyvärr kan jag inte ge några råd om förbättrad smak. Har själv försökt göra eget men det slängde jag i slasken.
Lägg tillbaka kärnorna. smaken sitter till 40% i kärnorna,ungefär 25% av kärnorna bör va med under hela jäsningsprocessen.för at få en god kärn smak i vinet.....Lycka till
ja det där med kärnor ska man ju även tänka på om man gör plommonsaft eller sylt. Låt dem vara med för smakens skull. Om man gör sylt, så ha dem i en liten tygtrasa inbunden
Körsbärsvin kan bli supergott och det behöver absolut inte vara sött! Här kommer ett recept jag kört med:
14 kilo färska körsbär (2/3 svarta körsbär och 1/3 röda klarbär), varav ca 2 kilo av bären får sina kärnor krossade. 1 kilo russin, grovhackade. 10 liter kokande vatten 1 påse jästnärsalt. 10 - 20 gram vinsyra efter behov. 1 påse pectolase. 1 påse starkvinsjäst. 4 kilo strösocker
Jag använde själv 10 gram vinsyra, något som jag nu 1 ½ år senare känner var kanske lite i minsta laget. Men gott som tusan är det, perfekt matvin till kött. Torrt och kryddigt är det i smaken.
Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.