Vinkunskap

Vinkurser i Bordeaux

2012-06-25 18:00 #0 av: EllaLevin

Bordeaux i södra Frankrike är en populär destination för vinintresserade resenärer från Norden. Här följer ett semestertips till Bordeaux för alla som önskar förkovra sig i vinkunskap och samtidigt lära sig franska.

För alla som är intresserade av vin har Bordeaux regionen i södra Frankrike en speciell plats på kartan. För dem som vill lära sig mer om franska viner finns här mycket att hämta, vare sig man är nybörjare eller en mer erfaren vinkännare. Här följer ett tips på en vinkurs som kombinerar undervisning i franska, en spännande kombination för alla Frankrike entusiaster där ute. Vinkurser kan fungera som en väg in till att lära sig mer om viner, eller som en annorlunda semesterresa.

 

Vingård i Bordeaux

 

Vinkursen i Bordeaux är fem dagar lång och bokas som komplement till en kurs i franska. Franskakursen läser man på morgon och förmiddag och man är lika välkommen som ren nybörjare eller med tidigare franskakunskaper. Vill man spendera mer tid till att utveckla sina språkkunskaper finns stora möjligheter att läsa en längre franskakurs på ett antal veckor, för att på så sätt ha längre tid att lära sig språket, samt upptäcka regionen kring Bordeaux.

 

Bordeaux stad

 

I Bordeaux innerstad finns ett stort antal konstmuseum att besöka och runt om kring staden återfinns mycket vacker natur. I landskapet finner man en stor mängd vingårdar, många som man kan besöka. I vinkursen ingår 2 utflykter till vingårdar i närheten samt tre eftermiddagar med teoretiska och praktiska genomgångar av vinprovning, de specifika teknikerna som skapar Bordeaux-viner samt en introduktion till de största vinodlar regionerna i området. Undervisningen i hur de unika Bordeaux-vinerna sätts samman, så kallat ”assemblage” kulminerar i att man i grupp skapar sitt eget vin.

Efter kursen har man inte bara fått en spännande inblick i vin kulturen i södra Frankrike, man kommer också hem med ett certifikat som visar att man deltagit. Utöver det ger en franskakurs de kunskaper man behöver för att i framtiden återvända till regionen och på egen hand upptäcka mer av de vingårdar och kulturella och kulinariska skatter som finns här. Även om fransmännen i allmänhet är bra på engelska i turistområdena är det en god idé att själv kunna konversera lite på franska om man vill söka sig till mer avlägsna områden och samtidigt kunna kommunicera med befolkningen. Detta nya sätt att kombinera en vinkurs med en språkresa välkomnar vuxna resenärer från 18 år och uppåt, med startdatum i juli och september varje år.

Anmäl
2012-06-25 21:12 #1 av: Hawknestgrove

Verkligen intressant läsning!!! Hoppas flera ser detta!!!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2012-07-19 11:13 #2 av: Hawknestgrove

Cool

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.