Allmänt

Överlevnadsguide till systembolaget

2007-05-22 18:52 #0 av: OskarH

För många är systembolaget och raketforskning samma sak. Att kliva in bland vinhyllorna är lika främmande som en differentialkalkyl. Som tur var finns det vissa knep.

 

  1. Behåll lugnet och stressa inte.
  2. Fråga personalen. Systembolaget har troligen världens bäst utbildade personal. Som före detta anställd kan jag lova att det roligaste som finns är att hjälpa en engagerad kund.  Berätta vad det senaste goda vinet ni drack var, då kan personalen skapa sig ett hum om vad ni gillar.
  3. Titta på symbolerna. På varje vins smakbeskrivning finns det symboler som representerar vad vinerna passar till. (mer om symbolerna i en senare artikel).
  4. Håll er till det ni gillar. Gillar man mustiga röda viner så kommer inte ett halvtorrt vitt vin smaka bättre bara för det är det man ”bör” dricka. Ens favoritvin smakar alltid gott, det är därför det är favoriten
  5. Läs tidningarna. Här är det viktigt att skilja på vad som är reklam och vad som är rekommendationer. Alla vinkritiker tycker olika och ingen har rätt. Det viktigaste är att hitta den du gillar.
  6. Nyheter finns bara på hyllan i max 3 veckor troligen kortare om alla kritiker hyllat dem. Vill ni ha en nyhet se till att vara där första vardagen i månaden. (Tidigare var det 1:a måndagen i månaden men detta är nu ändrat).

Relaterade länkar

Av: OskarH

Datum för publicering

  • 2007-05-22
Anmäl
2007-12-05 14:47 #1 av: Hawknestgrove

Ja, jag har själv en kompis, som jobbar på bolaget. Men inte ens hon kan hjälpa mig att direktimportera Odessa Sparkling red.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-02-12 16:44 #9 av: Hawknestgrove

Puttar upp, hur får jag tag i Odessa Sparkling Red? Glöm vanlig privatimport via Bolaget, har provat. fick en flaska Krimskaya av en kompis, som varit utomlands och det smakade himmelskt!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-04-08 17:20 #10 av: michschu

du gör en direktimport från systembolaget, Gå till http://www.dukesimport.com/sparkling.wine.html, hitta ditt vin. Maila producenten och fråga vad minimiantalet är för privatimport. Gå sen till http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Privatimport/ och skriv ut formuläret .pdf. Lämna till närmaste systembolag.

Svårare än så är det inte 

Anmäl
2008-04-08 17:59 #11 av: Hawknestgrove

Som jag svarat dig i Pm, så har den firman ingen röd "champagne" Gråter Enligt bolaget, så fanns det en firma i Sverige, Brus import i Skåne, men de går inte att nå.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-04-08 19:48 #12 av: michschu

Brus Vin Import

Gyslevik
370 42 TORHAMN

Telefon: 0455-510 28 

Ring och fråga hur du ska göra för att privatimportera.

 

Lycka till Skrattande 

Anmäl
2008-04-08 21:42 #13 av: CatarinaJ

Underbart OskarH! Tack och någonstans såg jag det med humor också och skrattade samtidigt.Cool

Men en annan punkt är dock viktig, eller ett tillägg. Nämligen att hitta "sin" anställda där personkemi och kommunikation, förtroende också stämmer!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.