Systembolaget

Lite om systembolagets nya koncept

2009-10-14 14:05 #0 av: DesK

Just nu är det många systembolagsbutiker som bygger om sina lokaler med ett nytt koncept.

Här i min hemstad har systembolaget flyttat till nya lokaler med detta nya koncept.

Det första som slår mig när jag kliver in i butiken är, att nu är den uppdelad på olika rum, som markeras av olika färger för olika drycker. Hyllorna är också lägre och belysningen bättre. Detta gör att det är mycket lättare att orientera sig i butiken och hitta det man söker. Centralt beläget finns en kundmötesplats med sökterminal och  de aktuella trycksakerna. Det finns även ett utbud av böcker och presentartiklar. Närmast kassorna hittar man runda hyllor med det alkoholfria sortimentet.

Helhetsintrycket är fräscht ljust och överskådligt. Personalen syns väl i butiken och är trevlig och serviceminded. Oavsett vad man tycker om monopolet, så är det få ställen i världen där man, även på mindre orter, kan hitta ett så brett sortiment av alkoholhaltiga drycker. En sak som jag inte riktigt förstår är att det allt bättre utbudet av alkoholfria drycker, som systembolaget erbjuder, inte finns i vanliga livsmedelsbutiker också. Jag tycker det känns konstigt att behöva gå till systembolaget för att köpa alkoholfritt vin och alkoholfri öl av god kvalitet.

På systembolagets hemsida kan man hitta mycket bra information och det är tillåtet att skriva av och citera till exempel vinbeskrivningar, men det är inte tillåtet att kopiera och klistra in materiel från någon annan sajt här på Vin iFokus.

Désirée

Anmäl
2009-10-14 14:18 #1 av: Loucar

Där jag bor har vissa systembolag detta men inte alla. Jag håller med dig om att det är mycket lättare att hitta det man vill ha i dessa butiker och att få kontakt med personalen.

Det verkar också som att personalen fått mer utbildning i dessa butiker för i de som ännu inte har självbetjäning kan man få riktigt dåliga tips. Så mycket därför åker jag hellre längre och får bra råd än dåliga på systemet som ligger närmare.

Anmäl
2009-10-15 20:25 #2 av: Hawknestgrove

ja men jag får ju länka?

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-10-15 20:43 #3 av: DesK

Gunilla, hur menar du?
Det står inte något om att länka till andra sajter i artikeln. Det står bara att vi inte får kopiera och klistra in text från andra sajter. Däremot får vi citera till exempel systembolagets sajt.

Désirée

Anmäl
2009-10-18 18:37 #4 av: Hawknestgrove

Men snälla, vem kopierar andras texter utan lov? Här inne har jag mig veterligt aldrig gjort det och i synnerhet aldrig från andra sajter. De gånger man kopierar en text i citatsyfte, så brukar det vara i en tråd det diskuteras/bråkas i. Och än så länge, så har lilla Vinsajten varit utan bråk. Fokus snällaste sajt utan några kontroverser.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-10-18 18:40 #5 av: Loucar

Det är tyvärr alldeles för många just på den här sajten som bara kopierat från systembolaget rakt av, har även hänt att jag gjorde det i början i ren okunskap.

Anmäl
2009-10-18 20:21 #6 av: DesK

Gunilla, som Louise skriver så har vi hittat mängder av sådana inkopierade texter här på Vin. Det är över huvud taget mycket vanligt att folk gör så på internet. Därför tyckte jag att det var bra att skriva om att det faktiskt inte är okej att göra så. Du kan läsa lite om det i skriften om upphovsrättslagen

Genom att alla, såväl medarbetare som medlemmar, hjälps åt kan vi säkert fortsättningsvis hålla en glad och trevlig profil här på Vin  Glad

Désirée

Anmäl
2010-02-05 09:58 #7 av: saltopeppar

Kul sida jag hittade här!! Från en medarbetare på systembolaget!!

Anmäl
2010-02-05 10:09 #8 av: DesK

#7 Välkommen hit och berätta gärna om ditt arbete och om dina favoritviner Glad

Désirée

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.