Hur länge kan det lagras? Mousserande viner/rosé
Jag har ett par flaskor roséviner, mousserande. Det ena är champagne och det andra italienskt. Hur länge kan/bör dem lagras?
Samma sak med röda Riojaviner, finns det något som blir bättre med åren?
Med vänliga hälsningar
Chess
de mousserande bör du nog dricka upp inom ett år i alla fall. Låt dem ligga ner så korken inte torkar. Riojan… ja, det brukar stå i upplysningen om vinet på Systembolagets sida om vinet, om det kan lagras längre tid med fördel.
The Owls are not what they seem
de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....
Fast brukar inte champagne vinna på att lagras? Den har redan några år på nacken kan tilläggas. Känner mig mest osäker på om vi pratar 10, 20 eller 50 år? Hur mycket ändras smaken? Självklart lagrar jag liggande och i jämn temperatur!
Med vänliga hälsningar
Chess
är det riktig champagne så kan den ju lagras med fördel .
The Owls are not what they seem
de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....
#3 Den ena flaskan är riktig champagne och den andra är uppdrucken redan 🤐
Med vänliga hälsningar
Chess
haha rätt gjort
The Owls are not what they seem
de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....