körsbärsvin
Jag har gjort ett körsbärsvin av egna bär och tog inte i kärnor, utan utvann saften i saftamajan. Och nu har jag ett föralldel gott vin, men det smakar inte körsbär. Hur ska jag göra, finns det något smakämne att tillsätta? Hjälp mej, snälla! Mvh Eva Nilsson
är det söta eller sura körsbär du har?….har ett klarbärträd som jag vill jämna längs marken kanske i sommar o vill veta hur lång tid den kan överleva…
minns annars ett danskt körsbärsvin från det jag växte upp… märkligt egentligen för mina föräldrar är nykterister….. det satt ett pyttelitet vinglas i flaskhalsen… rätt rund flaska om jag minns rätt…
nyfiken på svaret…. har du försökt googla lite på din fråga?….
våga vägra golf o fiskbullar o håll dej in i det längsta med facebook
http://juliafnulia.blogspot.com/
MEn det finns väl än?
The Owls are not what they seem
de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....
The Owls are not what they seem
de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....
The Owls are not what they seem
de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....
japp… där är den ju #3… känner igen flaskan…..men jag har ingen aning om den är god… o om den smakar körsbär…
hur går det grastorp med att få smak på vinet?…
våga vägra golf o fiskbullar o håll dej in i det längsta med facebook
http://juliafnulia.blogspot.com/
Den är busgod…. Det fanns/finns även en svartvinbärsvariant….
The Owls are not what they seem
de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....
Den är busgod…. Det fanns/finns även en svartvinbärsvariant….
The Owls are not what they seem
de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....
Bläää för körsbärsvin. Sött och sliskigt. Tyvärr kan jag inte ge några råd om förbättrad smak. Har själv försökt göra eget men det slängde jag i slasken.
Lägg tillbaka kärnorna. smaken sitter till 40% i kärnorna,ungefär 25% av kärnorna bör va med under hela jäsningsprocessen.för at få en god kärn smak i vinet…..Lycka till
jag har gjort likör på klarbär smakar som sherryherring super gott
vad bra barbro att du kunde komma med ett bra tips… hoppas nu det kan hjälpa dom som vill testa…
våga vägra golf o fiskbullar o håll dej in i det längsta med facebook
http://juliafnulia.blogspot.com/
ja det där med kärnor ska man ju även tänka på om man gör plommonsaft eller sylt. Låt dem vara med för smakens skull. Om man gör sylt, så ha dem i en liten tygtrasa inbunden
The Owls are not what they seem
de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....
Körsbärsvin kan bli supergott och det behöver absolut inte vara sött! Här kommer ett recept jag kört med:
14 kilo färska körsbär (2/3 svarta körsbär och 1/3 röda klarbär), varav ca 2 kilo av bären får sina kärnor krossade.
1 kilo russin, grovhackade.
10 liter kokande vatten
1 påse jästnärsalt.
10 - 20 gram vinsyra efter behov.
1 påse pectolase.
1 påse starkvinsjäst.
4 kilo strösocker
Jag använde själv 10 gram vinsyra, något som jag nu 1 ½ år senare känner var kanske lite i minsta laget. Men gott som tusan är det, perfekt matvin till kött. Torrt och kryddigt är det i smaken.
tack för tipset!!!!!
The Owls are not what they seem
de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....